| |||||||
|
|||||||
|
|
|
| 23-01-2008 00:29 | ||
| ||
|
Zachęcam do pisania wierszy! Chętnie poczytam opinie o moich wierszach, ale z jeszcze większą przyjemnością zobaczę wasze utwory i pokomentuję. "Szepnij..." Szepnij "kocham", Bym mogła zdjąć Gwiazdy z nieboskłonu I podarować Tobie Ich blask. Szepnij "kocham", Bym mogła wybrać Perły z głębin morza I posłać Tobie Ten piękny dar. Szepnij "kocham", Bym mogła ujarzmić Niestrudzony wiatr I podać Tobie Jego tchnienie. Szepnij "kocham", Bym mogła całą Noc być z Tobą I dać Tobie Każde spojrzenie. SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
||
| Reklama | ||
| |
||
| 23-01-2008 18:46 | Edytowane przez Andara 23-01-2008 18:47 |
Postów: 99 Data rejestracji: 06.01.08 Miejscowość: Radomsko/Helsinki Wiek: 26 ![]() |
|
Fajne... romantyczne... A teraz ja coś z innej beczki ![]() Modlitwa Czy tak miało być? ...odrazą przepełnieni... W ten sposób mamy żyć? ...do głębi zranieni... Czy to właśnie mamy czuć? ...samotnością ogarnięci... Takie marzenia mamy snuć? ...szukając drogi do śmierci... Czy taką mamy mieć postać? ...nie znający nadziei... To właśnie od bliskich mamy dostać? ...boleśnie zranieni... Czy kiedyś szczęście nam dasz? Ojcze nasz!...Panie nasz! Mam ich jeszcze ponad 100... ach te burzliwe lata liceum. P.S. Biraxa nawet nie próbuj tu wrzucać moich rymowanek bo ukatrupie!!! Zrób sobie swoje... ;-) Bóg stworzył ludzi silnych i słabych... a wynalazca kuszy ich zrównał!!! |
| 23-01-2008 23:28 | ||
| ||
|
Ciekawa kompozycja. W zasadzie tylko jeden rym jest "nie rymem". Ale lekko się czyta. Biedny Bóg, obarczony naszymi wyrzutami... Czekam na kolejne!!! (ja nie pisałam w liceum wierszy, raczej opowiadania - wiersze zaczęłam pisać później)
SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
| 24-01-2008 18:35 | ||
| ||
|
Twórczość widzę rośnie na elvie, na pewno będę tu zaglądał. Lean napisałaś piękny i bardzo romantyczny wierszyk. Przedostatnia zwrotka jakoś wyjątkowo mi się spodobała, fajne metafory. Andara - twoje burzliwe lata dorastania przelane na papier również również fajnie się czyta. W każdym z tych wierszyków widać ładunek emocjonalny, który upiększa waszą poezje Czekam na więcej. |
| 25-01-2008 23:33 | ||
| ||
|
Bardzo dziękuję Sylvinie i Andaro. Proś, a będzie ci dane To jeden z moich ulubionych."List" Pisałam latem pisałam zimą Pisałam krwią własną i słodką Czekałam na list od Ciebie, od kogoś... Pisałam jesienią pisałam wiosną Traciłam życie i wonne kartki Krew moja woła do niebios... I tylko On jeden tam, w niebie Wie, ile kosztował mnie list do Ciebie... SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
| 28-01-2008 22:58 |
Postów: 99 Data rejestracji: 06.01.08 Miejscowość: Radomsko/Helsinki Wiek: 26 ![]() |
Dobra widzę że my dwie będziemy podtrzymywać topic ![]() ten chyba był na konkurs: utwory inspirowane twórczością Baczyńskiego... lubię go choć nie jest tak pesymistyczny jak większość moich wypocin (a może dlatego?) Oni Ci, którzy kaleczą wciąż nie wiedzą, że to inspiruje ten cierpienia gąszcz daje siłę, która w sercu wibruje Ci, którzy zadają rany nie wiedzą, że mnie to wzmacnia te zwątpienia stany to walki początek i buntu matnia Ci, którzy chcą skruszyć nie wiedzą, że dają siłę bo każda słabość w wewnętrznym bólu ginie Nasi użytkownicy napisali Pomyłka... ten dałam na konkurs. Wcześniejszy się nienadawał według mojej psorki ![]() Ten też jej nie bardzo pasował... ![]() MY Nasze pokolenie pełne bólu i cierpienia próbuje utrzymać ostatnie co zostało do stracenia Z każdym oddechem uderzeniem serca nadzieję tracimy rzeczywistość ją przepędza W okowach spojrzeń jak potencjalni przestępcy chowamy się w sobie bo mówią że jesteśmy nędzni Pod maską ignorancji skrywamy problemy byście nie poznali że żyjemy Bóg stworzył ludzi silnych i słabych... a wynalazca kuszy ich zrównał!!! |
| 29-01-2008 00:41 |
Postów: 354 Data rejestracji: 08.10.07 Miejscowość: Iława Wiek: 17 ![]() |
Kurcze, naprawdę dobre motywy. Szczególnie podoba mi się "List" i "Oni", bardzo dobre prace dziewczyny :yes: Może sama spróbuję... ale póki co wolę jeszcze pozbierac doświadczeń i poobserwowac - a mam z czego się uczyc
"Mała odwaga walczy z przeciwnymi zamiarami, wielka odwaga walczy z faktami dokonanymi, z którymi większość ludzi się godzi" "...Woman Like A Man..." |
| 01-02-2008 14:58 | Edytowane przez Lean val Tirach 01-02-2008 14:59 | ||
| ||
|
Jeszcze coś takiego... "Nike" Na polu bitwy, Na polu chwały. Siedzi smutna Bogini Nike. Tylu umarłych, Tylu cierpiących. Machinalnie Poprawia tunikę. Na polanie Całun zimnych ciał. Nike nie płacze - Nike żałuje. Tylu szlachetnych, Mężnych rycerzy. Nike w hołdzie Hełm zdejmuje. Dobro wygrało, Źli polegli. W powietrzu woń Zwycięstwa czuje. Kto był dobry? A kto zły? Zwycięzców czule W czoło całuje. Jej różnicy To nie czyni. Najbardziej neutralna Nike - Bogini. Z cyklu "Mitologia" - hi hi (w cyklu na razie powstał tylko jeden....)
SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
| 01-02-2008 17:59 | Edytowane przez Andara 01-02-2008 18:01 |
|
Ten wredny potwór wcisnął tu mój wiersz!! Jako swój autorski tekst piosenki!!! Strasznie się wysila i dopisafa ref. do drugiej zwrotki... :mad: pogadamy sobie siostrzec!!! Oto on: http://www.elvegi...icle_id=24 Bóg stworzył ludzi silnych i słabych... a wynalazca kuszy ich zrównał!!! |
| 04-02-2008 13:47 |
Postów: 159 Data rejestracji: 30.08.07 Miejscowość: Radomsko ![]() |
Twoja wina! Mówiłaś żebym dodała coś, i mówiłaś i mówiłaś i mówiłaś. i o. dodałam
Sama wypalam sobie obraz na świat. To ja przystawiam sobie pochodnie do oczu. Wypalam drogę dla swych ambicji. Smakuje krew, żyje tą wojną. |
| 04-02-2008 17:53 |
|
Ale żebyś podpisała ze to moje!!! Potworzu!!
Bóg stworzył ludzi silnych i słabych... a wynalazca kuszy ich zrównał!!! |
| 05-02-2008 13:54 |
Postów: 56 Data rejestracji: 05.02.08 Miejscowość: Łódź Wiek: 55 ![]() |
|
Uciekłeś z ciemności w mrok nocy, Nie skorzystałeś ze swoich mocy. Nie odebrano ci twoich możliwości, Pomimo tego, że wciąż łamałeś niewinne kości. Prawdziwego cierpienia i bólu sam nie zaznałeś, Choć innym wyraźnie odczuć go dałeś. Krwią jak wodą się bawiłeś, Jak Pan Mroku dalej żyłeś. Czarne serce, czarną duszę, Uczyniłeś z życia ludzkiego katusze. Na mrocznm tronie w ciemnej sali, Patrzyłeś w bezdenną pustkę i ludzi ze stali. Ich martwe oczy i puste spojrzenia, Patrzysz w nie byś miał powód do uwielbienia. Jednak kiedyś utkniesz tam, Gdy twe skrzydła staną się tak czarne jak ich Pan... Nasi użytkownicy napisali Bardzo podoba mi się wiersz Lean- ''List". Jest słodki szczególnie dwa ostatnie wersy - urocze:smilewinkgrin: Nasi użytkownicy napisali Bardzo podoba mi się wiersz Lean- ''List". Jest słodki szczególnie dwa ostatnie wersy - urocze:smilewinkgrin: walczyli w tej samej sprawie o tę samą miłość z takim samym skutkiem... ;(( |
| 05-02-2008 14:33 |
Postów: 835 Data rejestracji: 03.10.07 Miejscowość: Elbląg Wiek: 20 ![]() |
| Ciekawe... |
| 05-02-2008 15:45 | Edytowane przez Konrado 05-02-2008 15:46 |
Postów: 599 Data rejestracji: 28.08.07 Miejscowość: Warszawa Wiek: 24 ![]() |
Nigdy nie myślałem, że w życiu chodzi tylko o miłość i cierpienie. Nadal tak nie myślę, chociaż rzeczywiście wiersze Lean są niezłe! Oczywiście Aarcia i Andara też mają swój "pazur" tylko dlaczego wszystko w tak mrocznym klimacie się utrzymuje? W końcu młodość to wiosna życia, pełna radości i kolorów. Jedyne co może być w niej przykre, to to, że niekiedy musimy przekopać się przez te szare i ponure wersy życia aby odnaleźć upragnioną tęczę. No to poleciałem po całości![]() Na górze burze Na dole kołki Ktoś tutaj smęci Jak dwa niziołki Eee. No tak mi się napisało :lol:Edit: Literówka |
| 05-02-2008 16:09 |
|
Konrado to tak w odpowiedzi: Śnię W mym śnie byłam śmiercią Patrzyłam jak ktoś bierze swój ostatni oddech Studiowałam jego każdy grzech By zanieść go tam gdzie osądzeni żywot pędzą W mym śnie byłam wolnością Samotnie stałam na życia rozdrożu Przyglądałam się ludzkich głów morzu I wiedziałam że nigdy nie wygram z miłością Bóg stworzył ludzi silnych i słabych... a wynalazca kuszy ich zrównał!!! |
| 05-02-2008 22:31 | ||
| ||
|
Dziękuję (ukłony, ukłony) niemniej: 1) Konrado - "Nike" nie jest o miłości ani cierpieniu (chyba, że tak ogólnie sądzisz...) 2) Aaricia - bardzo dziękuję - twój wiersz za to jest bardzo mroczny i taki "czarny", ale ma klimat! Super ![]() 3) Shadow - za takiego posta, to dostaniesz klapsa :lol: 4) Andaro - twoje wiersze są bardzo piękne, ale muszę je jeszcze raz przeczytać - miałam jakieś pytania. Hmmmm SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
| 05-02-2008 23:28 |
Postów: 599 Data rejestracji: 28.08.07 Miejscowość: Warszawa Wiek: 24 ![]() |
|
No to ładnie. Odnosząc się do owego cierpienia, o którym wspomniałem, to było to okropne uogólnienie. W domyśle była krew, śmierć, walka, okaleczenie, ból, współczucie i generalnie wszystkie te mroczne, brutalne i przygnębiające sprawy. A wiersz Nike opowiada o bogini, która nie opłakuje, nie wspiera walczących a jedynie niczym widz chyli czoła przed wygranym. Bez emocji, współczucia. Zimna neutralność i hołd w stronę mitologii antycznej. |
| 05-02-2008 23:38 | ||
Postów: 273 Data rejestracji: 24.08.07 Miejscowość: Olsztyn Wiek: 21 ![]()
| ||
straszliwie mi się nudziło to i skrobnąłem takie nie regularne nie wiadomo co ( bo raczej nie są to wiersze )Człowiek ognie nienawiść kłębią się w jego myślach ognie które zranią nawet najtwardszego z nas ognie te wypalą ostatki radość pozostawią po sobie jedynie popiły i strach po przejściu człowieka nie pozostanie tu nic wszystko wypali ten nikczemny twór człowiek to potwór z twoich najgorszych snów inkarnacja grozy i największych trwóg . Nie miałem pomysłu ani chęci aby to to jakkolwiek nazywać Czy jesteś królem czy chłopem pamiętaj człowieku Śmierć jest nieuchronna najważniejsza i pewna Towarzyszy nam od wieków i tak na wieki zostanie Cokolwiek zrobisz i tak przed nią staniesz |
| 05-02-2008 23:48 |
Postów: 354 Data rejestracji: 08.10.07 Miejscowość: Iława Wiek: 17 ![]() |
|
Zainspirowana wierszem Lean naskrobałam pierwszy w karierze wiersz ^^' No to lecimy... Hades Czarna szata, klucz u pasa Berło ciężkie, niczym trupów masa Jedna dłoń, a trzy łby Przełykają duszę ślinę widząc wielkie kły Styksem już płynie łupina Charona A trupie monety mają go za barona Taką oto częśc spadku skromnego Otrzymał Hades - pan królestwa umarłego "Mała odwaga walczy z przeciwnymi zamiarami, wielka odwaga walczy z faktami dokonanymi, z którymi większość ludzi się godzi" "...Woman Like A Man..." |
| 05-02-2008 23:58 |
|
Burkisz podoba mi się "człowiek"!!!
Bóg stworzył ludzi silnych i słabych... a wynalazca kuszy ich zrównał!!! |
![[Rozmiar: 4641 bajtów]](../themes/Elvegium/images/elv_03.jpg)
![[Rozmiar: 18572 bajtów]](../themes/Elvegium/images/elv_04.jpg)
![[Rozmiar: 31476 bajtów]](../themes/Elvegium/images/elv_05.jpg)

:lol: