| |||||||
|
|||||||
|
| 31-01-2010 14:43 | ||
| ||
|
Tu możecie pisać nie tylko o wyczekiwanych książkach, ale również wklejać niewielkie zapowiedzi tych pozycji.
SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
||
| Reklama | ||
| |
||
| 31-01-2010 14:44 | Edytowane przez Lean val Tirach 08-02-2010 12:06 | ||
| ||
![]() data wydania: 2010 tłumaczenie: Monika Jasudowicz ISBN-13: 978-83-7574-146-9 wymiary: 125 x 205 oprawa: miękka seria: Obca Krew SOLIDNA PORCJA MAGII I HUMORU Ze szczyptą lubczyku Nic nie jest proste, gdy pochodzisz z maleńkiej mieściny, aspirujesz do ukończenia renomowanego Uniwersytetu Nauk Magicznych, a twoje imię jest kompletnie niemagiczne. Tymczasem - Ola Lacha - dziewczyna o ciętym języku i wyjątkowym wdzięku wyrasta na mistrzynię magii wykreślnej. Trochę pieprzu, ciut mięty, sporo erotyki, wielka przyjaźń i duża łycha magii. Z Olgą Lachą, półkrasnoludem Ottonem, uzdrowicielką Lirą, nekromantą Irgą i trollami żądnymi hardcore'owych przygód nie można się nudzić. Za wydanictwem : Fabryka Słów SPAMERKA ROKU... Ze wszystkich miar świata najbardziej podoba mi się odmierzanie mojego życia uderzeniami twego serca. ![]() |
| 05-02-2010 12:58 |
data wydania: marzec 2010 ISBN-13: 978-83-7574-159-9 wymiary: 125 x 195 oprawa: miękka seria: Bestsellery polskiej fantastyki zamów: Firma Księgarska Jacek Olesiejuk Jam Jacek Dydyński, kiedyś szlachcic, polski pan. Teraz banita wyjęty spod prawa! Tyle znaczyłem, co szabla, którą najmowałem za złoto magnatów. Dziś nie mam nic! Dworu, rodziny… Straciłem młodość w zwadach, pojedynkach. Wzgardzony, wyśmiewany, oddaję szablę, co kiedyś służyła hetmanom - na usługi pięknej kurtyzany. Stworzenia – jak mówią - bez duszy. Zabić je - ot jak świecę zgasić. Ja jednak wiem, że to nieprawda… Bo zamieniłem szlachecką fantazję… Na miłość ladacznicy. Dziś zagram o nią w kości z samą panią Śmiercią. Za wydawnictwem: Fabryka Słów - Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej? - Jest wódka. "Boży bojownicy" |
| 05-02-2010 13:01 | Edytowane przez SauronPawe 05-02-2010 13:03 |
![]() Planowane wydanie w lutym 2010 I wydanie tej edycji format 145 x 205 mm oprawa twarda stron 130 ISBN 978-83-08-042 SAGA RODZINNA Z CZASÓW OSTATNICH RODZIN POETYCKA PRZYPOWIEŚĆ TRANSHUMANISTYCZNA ODLEGŁA PRZYSZŁOŚĆ JAK BAŚNIOWA PRZESZŁOŚĆ Akcja powieści rozgrywa się w Zielonym Kraju, dawnej Grenlandii. Równiny, stada koni i rancza nie powinny nikogo zmylić Extensa opowiada o ostatniej enklawie ocalałej z kataklizmu rewolucji naukowych, zmieniających nieodwracalnie człowieka i jego środowisko. Teraz żywi obcują z umarłymi, a cudowne metamorfozy są na porządku dziennym. Bohater trafia do starego astronoma uprawiającego zapomnianą naukę i tak zaczyna się droga chłopca ku dorosłości - przez miłość, małżeństwo, ojcostwo, zdrady, żałoby i kompromisy - i ku gwiazdom, a także ku granicy człowieczeństwa. Poza którą niemożliwości to rzeczy jeszcze nie dosyć przemyślane. Dukaj zbudował niezwykle precyzyjną konstrukcję, którą można czytać na dwa sposoby: albo ze słownikiem wyrazów obcych, albo wierząc autorowi na słowo. Ale odskocznią od tych naukowych opisów są przeplatające się z nimi niesamowitości, rodem z najlepszych filmów grozy. Za: Wydawnictwem Literackim - Zostaliśmy więc bez pociechy duchowej? - Jest wódka. "Boży bojownicy" |
![[Rozmiar: 4641 bajtów]](../themes/Elvegium/images/elv_03.jpg)
![[Rozmiar: 18572 bajtów]](../themes/Elvegium/images/elv_04.jpg)
![[Rozmiar: 31476 bajtów]](../themes/Elvegium/images/elv_05.jpg)

Tak wpadłem na przeszpiegi co i jak dzieje się ze stroną . Jak widzę po staremu